joi, 18 septembrie 2014

INDICELE BIBLIOGRAFIC MOLDAVISTICA (EXTERIORICA)



Indicele bibliografic "Moldavistica" (Exteriorica) este una din seriile Bibliografiei Naţionale a Moldovei. ISSN 1857-1522.
    Lucrarea asigură informarea bibliografică a colaboratorilor ştiinţifici, specialiştilor din diferite domenii, altor categorii de beneficiari asupra publicaţiilor (cărţi, articole, recenzii etc.), ce vizează viaţa social-politică, economică şi culturală a Republicii Moldova văzută din exterior (inclusiv a Bucovinei de Nord şi Basarabiei de Sud ca spaţii de cultură şi civilizaţie românească).
    Volumul de faţă cuprinde descrierile bibliografice ale documentelor publicate în străinătate, ce sunt legate de viaţa republicii prin conţinutul lor sau semnate de autori, editori din Republica Moldova, întrate în colecţiile Bibliotecii Naţionale şi nu numai.
    Descrierile bibliografice se efectuează în conformitate cu standardele naţionale în vigoare.
    Referinţele bibliografice sunt grupate conform diviziunilor C.Z.U. (Clasificarea Zecimală Universală), iar în cadrul diviziunilor în ordine alfabetică.
    Publicaţiile din anii precedenţi, intrate recent în colecţiile Bibliotecii Naţionale, sunt însoţite de un asterisc, iar materialele din alte centre biblioteconomice din republică sau cele depistate numai din bibliografii sunt marcate cu două asteriscuri.
    Bibliografia "Moldavistica" (Exteriorica) este însoţită de următorii indici auxiliari:

  • indice alfabetic al numelor de persoane;
  • indice toponimic al publicaţiilor;
  • indice alfabetic de surse periodice.
Sursa:  Biblioteca Naţională a Republicii Moldova

Indicele bibliografic poate fi accesat şi descărcat:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu